آموزش نرم افزار Partition Magic - بخش اول


 





 
نرم افزار 8.0 Magic Partition تولید شرکت Power Quest می باشد و یکی از قدرتمند ترین و مطمئن ترین نرم افزار ها و بهترین آنها برای پارتیشن بندی هارد دیسک می باشد . با این نرم افزار شما به راحتی می توانید حتی با وجود داشتن اطلاعات بر روی هارد دیسک و بدون از بین رفتن اطلاعات اقدام به ایجاد تغییرات در پارتیشن بندی هارد دیسک یا هارد دیسک های کامپیوتر خود از قبیل موارد زیر نمایید .
Create ؛ یا ساختن پارتیشن
Delete ؛ یا پاک کردن یک پارتیشن
Merge ؛ یا به هم چسباندن دو پارتیشن و یکی نمودن آنها
Resize ؛ یا اضافه یا کم نمودن ظرفیت پارتیشن
Split ؛ یا دو تیکه نمودن پارتیشن
convert file systems of partitions ؛ یا تبدیل سیستم فایل یا Fat یک پارتیشن به یک سیستم فایل .
بعلاوه با ایجاد پارتیشن های مختلف می تواند هارد دیسک شما را برای نصب سیستم های عامل مختلف آماده سازد تا شما بتوانید کامپیوتر خود را مولتی اوپراتینگ سیستم کنید .
این نرم افزار با ایجاد یک منوی Boot for Windows PQ به شما کمک می کند تا بتوانید از داخل ویندوزتان به یک سیستم عامل دیگر که بر روی یک پارتیشن دیگر نصب شده است Restart کنید ! و ...
قبل از پرداختن به این نرم افزار و آشنایی با آن لازم است اندکی با ساختار هارد دیسک ها آشنا شوید .
هارد دیسک یا هارد درایو از اصلی ترین و سریع ترین راه های ذخیره سازی و دسترسی به اطلاعات و داده ها می باشد . امروزه همه کامپیوتر ها دارای درایو هارد برای ذخیره سازی اطلاعات و یا نصب سیستم های عامل می باشند .
هارد دیسک از چند بخش عمده ی ؛ صفحه های دیسک ، هد و بازوی نگهدارنده ی آن ، شاسی یا پایه و قاب اصلی ، چرخاننده هد ، کنترلر هارد و موتور چرخاننده هارد دیسک .
به طور کلی نوشتن و یا خواندن اطلاعات با کمک و همکاری این مجموعه امکان پذیر می باشد ، ولی محل اصلی ذخیره سازی اطلاعات همان صفحات دایره ای شکل می باشند که بر روی هم و با اندکی فاصله چیده شده اند . این صفحه ها توسط موتور چرخاننده هارد دیسک با سرعت زیاد ( 5400 یا 7200 دور در دقیقه RPM ) می چرخند و امکان دستیابی به اطلاعات در نقاط مختلف صفحه را به کمک کنترلر هد ها به نوک های خواننده یا نویسنده اطلاعات می دهند .
هر یک از صفحات هارد شامل مؤلفه های زیر می باشد : تراک ها که عبارت است از یک دایره نازک کامل بر روی هر صفحه ، سکتور ها که به بخش کوچکی از تراک می گویند و سیلندر ها که به مجموعه تراک های هم قطر برروی هر صفحه می گویند .
با توجه به اینکه برای خواندن اطلاعات از روی دیسک که در حقیقت بر روی سکتور ها نوشته شده است و هر سکتور در داخل تراک ها قرار دارد و هارد دیسک باید یک یا چند دور کامل بزند و از طرفی در صورتی که اطلاعات بر روی هارد به صورت پراکنده وجود داشته باشد ( که در اغلب موارد به دلیل دفراگ نشدن هارد چنین است ) نیاز است که هد چندین و چند بار جابجا شده و هارد دیسک نیز به دور خود بچرخد . محدود نمودن این محوطه یا به بخش های کوچک تقسیم نمودن آن نه تنها دسترسی به اطلاعات را سریع تر می نماید بلکه از استهلاک سریع هارد دیسک نیز جلوگیری می کند ، بعلاوه موجبات طبقه بندی اطلاعات و نصب چندین سیستم عامل بر روی یک هارد دیسک را فراهم می کند .
برای راحتی تصور پارتیشن بندی هارد دیسک می توانید یک کیک تولد دایره ای شکل را مجسم کنید که آن رابا چاقو تکه تکه می کنید تا به هر کسی یک تکه از آن را بدهید . این عمل بر روی هارد دیسک توسط برنامه های پارتیشن بندی از جمله Magic Partition انجام می شود .
نکته: در ابتدای کار توجه شما را به یک نکته اساسی جلب میکنم و آن تفاوت بین نرم افزار Magic Partition و Fdisk می باشد . در این باره باید گفت جدا از پوشته گرافیکی و جذاب پارتیشن مجیک و امکانات اضافه و خلاق آن ، مهم ترین تفاوت بین این دو برنامه در این است که Fdisk همواره قبل از نصب سیستم عامل وارد معرکه شده و اقدام به پارتیشن بندی می کند . اما Magic Partition از آنجایی که یک برنامه تحت ویندوز محسوب می شود طبیعتا پس از نصب ویندوز بر روی سیستم نصب شده و می تواند کلیه نیاز های شما را در رابطه با مدیریت و پارتیشن بندی هارد دیسک به انجام برساند . ضمنا در Fdisk همه چیز بصورت دستی بوده و در واقع این شما هستید که پس از پارتیشن بندی توسط Fdisk می بایست کامپیوتر را بوت کرده و سپس عملیات مربوط به فرمت کردن کلیه پارتیشن های ایجاد شده را تک تک انجام دهید . در حالی که در پارتیشن مجیک ، پس از تعیید نهایی ( Apply ) و آغاز مرحله شروع عملیات ، کلا سیستم و زمام و اختیار آن در اختیار پارتیشن مجیک قرار گرفته و کلیه امور مربوط به راه اندازی مجدد کامپیوتر بطور کل ، پروسه عملیات شامل فرمت سیستم و غیره تماما توسط پارتیشن مجیک انجام گرفته و شما صرفا ناظر انجام مراحل عملیات هستید و نه چیزی بیشتر !
برای نصب 8.0 Magic Partition به موارد ذیل نیاز دارید :
الف) حداقل 70 مگابایت فضا خالی بر روی هارد دیسک
ب) سی دی رام ( هر سرعتی )
ج) دو عدد فلاپی دیسکت برای ایجاد ریسک دیسک در صورت نیاز ( این دو عدد فلاپی که در پایان نصب نرم افزار ساخته می شود به عنوان دیسکت های Bootable برای پارتیشن بندی بدون داشتن سیستم عامل بر روی هارد دیسک می باشد )
د) VGA با رزولوشن 800 x 600 pixels
هـ) سیستم عامل ویندوز ، با شرایط زیر :
سیستم های عامل Windows 95b - Windows 98 SE Windows Me - Windows NT 4.0 - با حداقل حافظه یا رم 32 MB* Pentium / و پردازنده 150 MHz
سیستم عامل Windows XP - Windows 2000 Professional با حداقل رم 128MB و پردازنده 233MHZ / Pentium ( حداقل رم برای ویندوز 2000 به میزان MB 64 )
در صورتی که از سی دی Bootable اورجینال 8.0 Magic Partition یا از فلاپی Bootable آن استفاده می کنید شما براحتی می توانید تحت هر سیستم عاملی از این نرم افزار استفاده نمایید .
برای ساختن فلاپی دیسکت بوت ، می توانید در هنگام نصب نرم افزار با پاسخ مثبت به درخواست برنامه برای ساختن دیسکت بوت موافقت نمایید یا اینکه بعد از نصب از طریق منوی
Start > Programs > Power Quest Partition Magic 8.0 > Partition Magic 8.0 Tools > Create Rescue Disks
این کار را انجام دهید . اما اگر ویندوز ندارید در این صورت در محیط Command Prompt در داخل دایرکتوری English \ DOSMAKE فرمان MAKEDISK A : را صادر کنید .
منبع:وفاق
ارسال توسط کاربر محترم سایت : sajad2007